Obertes les inscripcions de la Jornada Professional 2024
Obertes les inscripcions de la Jornada Professional 2024
Obertes les inscripcions de la Jornada Professional 2024
02/05/2024

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) presenta la tercera edició de la seva Jornada Professional, un esdeveniment que ofereix una oportunitat única per a la indústria cinematogràfica catalana, ja que ha esdevingut el punt de trobada, reflexió i debat sobre el present i futur del cinema en català entre els i les professionals del sector.

Enguany, la Jornada torna a celebrar-se a Barcelona, i en aquesta edició serà dijous 23 de maig a la tarda a la Casa Montjuïc.La Jornada seguirà el mateix format d'èxit dels anys anteriors, amb un programa ric en contingut sobre l’eix temàtic d’aquesta edició, ‘Cinema i Literatura’. L’acte començarà amb la benvinguda a càrrec de Cris Gambín i Toni Pinel, directors del FIC-CAT, seguit de la xerrada ‘De la literatura al cinema: Un cel de plom’, a càrrec de Miquel Romans, director, productor i coguionista de la pel·lícula sobre la vida de Neus Català, basada en la novel·la homònima de Carme Martí. La presentació de les novetats de la 16a edició del FIC-CAT tindrà lloc a les 18:15 hores. Seguidament, hi haurà una taula rodona moderada per Cris Gambín en la qual també hi participaran Eduard Sola, guionista i vocal de guió de l’Acadèmia del Cinema Català; Guillem Clua, guionista i dramaturg; Gemma Pascual, cap de desenvolupament de Filmax; i Clàudia Maluenda, productora i codirectora de Showrunners. En aquesta taula rodona es debatran temes rellevants com la literatura pròpia del cinema, els reptes del guió adaptat i original, i les adaptacions de literatura catalana. L'acte finalitzarà a les 20:00 hores amb un pica-pica relaxat, una bona oportunitat per connectar amb professionals del sector i explorar les oportunitats de col·laboració i creixement en aquesta indústria en constant evolució.


L'esdeveniment compta amb el suport de diverses entitats com Casa Montjuïc, l'Acadèmia del Cinema Català, el GAC, Showrunners o AreaVisual. La Jornada s’adreça a professionals de la indústria cinematogràfica, nous talents, estudiants, mitjans de comunicació i els seleccionats i seleccionades del FIC-CAT 2024.


L'entrada és gratuïta però, per garantir la disponibilitat de places i facilitar una organització eficient de l'esdeveniment, es requereix realitzar una inscripció prèvia a través del formulari. 


Comparteix: