S'estrena el segon espot del FIC-CAT "Cinema i Educació"
S'estrena el segon espot del FIC-CAT "Cinema i Educació"
S'estrena el segon espot del FIC-CAT "Cinema i Educació"
12/04/2025

El nou espot del FIC-CAT, dirigit per Pol Diggler i coescrit amb Ramón Lázaro, converteix una aula en un escenari ple d’humor, valors i reflexió educativa a través del cinema. 


Agafant de referència l’eix temàtic d’aquesta 17a edició, “Cinema i Educació”, el projecte s’endinsa en el valor de l’educatiu més enllà de l’aula tradicional. Amb Maia Fontané i Bruno Núñez com a protagonistes, els directors trenquen amb el relat esperat i utilitzen un espai clàssic d’aprenentatge per portar-lo a un terreny més gamberro i provocador.


La col·laboració de l’Escola Cooperativa Nou Patufet, així com els seus professors i alumnes, han estat clau per a la creació d'aquesta peça que ofereix una mirada alternativa sobre el que significa educar. 25 litres de gelatina en pols, farina i colorant alimentari es transformen en un “moc” verd viscós, que esquitxa els protagonistes per fer una metàfora clara: si l’educació no ens acompanya, acabarem tots ben tacats.


Un dels elements més destacats de l’espot és la música, composta per Joan Vilà, que acompanya la narrativa amb elegància i emoció. De forma sincrònica amb la imatge, la banda sonora explica les entremaliadures dels joves amb un to màgic i misteriós, reforçant el ritme del muntatge. 


L’equip tècnic compta amb noms destacats del panorama audiovisual emergent. Kimio Ogawa signa la direcció de fotografia, Bea Casas i Cristina Augé s’han encarregat de la direcció d’art i Berta Dòria ha estat responsable de fotografia fixa. La producció executiva ha anat a càrrec de Berta Sánchez, amb el suport de Paula POP com a ajudant de producció. Complementen l’equip Andrea Luri, encarregada del making of i Sara Rodríguez en el maquillatge.


L’espot s’ha estrenat aquest divendres en nombroses sales de la cadena OCINE, amb la col·laboració de Pahissa Espai Cinema i OCINE, i estarà disponible també a través de les xarxes socials i el canal de YouTube del FIC-CAT, perquè el públic el pugui gaudir en qualsevol moment. Amb aquest projecte, Diggler i Lázaro demostren que el cinema pot ser una eina educativa i expressiva, en sintonia amb els valors i les idees del FIC-CAT. 





Comparteix: