8 treballs competeixen pel Premi JOVE 48 HORES
8 treballs competeixen pel Premi JOVE 48 HORES
8 treballs competeixen pel Premi JOVE 48 HORES
13/05/2024

El concurs Jove 48 Hores demostra una vegada més el talent i la creativitat dels i de les joves cineastes. Les persones menors de 35 anys, prèviament inscrites, disposaven de tan sols 48 hores per escriure, filmar i editar una peça curta d’una durada màxima de 3 minuts. Els treballs es van realitzar durant el passat cap de setmana, del 10 al 12 de maig.  


Tenint en compte l’eix temàtic de la 16a edició del FIC-CAT, "Cinema i Literatura", els participants van rebre una premissa desafiadora que va estimular el seu enginy i originalitat. Aquesta, es basava en una reinterpretació de l'escena IX del tercer acte de l'emblemàtica obra d'Àngel Guimerà, Terra Baixa. 


Aquest any, la participació inclou un total de 8 curtmetratges, i 4 d'aquests treballs provenen de les comarques tarragonines. Les obres que competeixen pel Premi Jove 48 Hores són les següents:


- Amor Lliure Amor Mort, de Pau Juez Dalmau (Sant Pere de Ribes)

- Deixa'm, de Xènia Cardiel i Irene Fernández (Valls) 

- Entre dues terres, de Erick Córdova Macas i Adelmo Fonseca Rodrigues (Tarragona)

- La caça, de Natàlia Celma i Guillem De La Guardia (Barcelona)

- Llengua Baixa, de Pere Rivases Gómez (Barcelona)

- Marta, d'Alex Barroso i Pol López (Sant Feliu de Guíxols)

- Memòries, d'Arnau Saló Besora (Roda de Berà)

- Vacances pagades, d'Ot Huertas i Aniol Vidal (La Bisbal del Penedès)


Les produccions es projectaran el diumenge 2 de juny a les 12:30h al Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà. El Jurat Jove 48 Hores, format per Laura Pau (actriu), Pol Bassó (creador de contingut cinematogràfic) i Èlia Lorente (directora de videoclips i peces experimentals), serà l'encarregat de determinar el film guanyador, que es revelarà el dissabte 8 de juny a la Gala de Cloenda del Festival i rebrà un premi de 300 € en metàl·lic així com un trofeu FIC-CAT. 


Comparteix: