Del sofà al cinema, el segon espot del FIC-CAT 2023
Del sofà al cinema, el segon espot del FIC-CAT 2023
Del sofà al cinema, el segon espot del FIC-CAT 2023
05/05/2023

Centrat en l’eix temàtic de l’edició d’enguany, “El cinema, als cinemes”, el segon espot de la 15a edició del Festival Internacional de Cinema en Català ja s’ha estrenat i actualment s’està projectant en diverses sales de la cadena de cinemes Ocine de Catalunya.


L’actriu Júlia Gibert (Les de l’hoquei) i Guim Puig (Les de l’hoquei, Sinjar) són els protagonistes del segon espot. El rodatge també va comptar amb la participació d’una setantena de figurants de totes les edats, que van omplir la sala 14 dels cinemes Ocine de Les Gavarres (Tarragona). 


Els protagonistes, que també ho són del cartell del Festival, apareixen asseguts en un sofà d’una casa. Tot i que ella es pinta les ungles i ell menja mentre revisa el seu telèfon mòbil, mostren cert avorriment. Senten uns riures i uns xiscles que provenen de darrere d’una gran cortina vermella que tenen a la seva dreta. Atrets per tots aquells sons, decideixen veure què hi ha darrere la cortina i descobreixen una sala de cinema plena d’espectadors, tant joves com grans, a punt de gaudir d’una projecció. Finalment, s’acaba mostrant a la pantalla l’anunci de la 15a edició del Festival Internacional de Cinema en Català, i tots aplaudeixen entusiasmats. 


En els 32 segons que dura l’espot, plasma totes aquelles emocions, reaccions i interaccions que es generen en gaudir d’una projecció en una sala de cinema. A més, fa palesa la importància d’aixecar-se del sofà de casa i omplir les sales de cinema per viure una experiència cinematogràfica completa. 


L’equip tècnic ha estat format per David Conill, direcció; Oriol Jané, guió; Cris Gambín, producció;  Toni Pinel, direcció de fotografia; Gerard Panisello, ajudant de direcció; Jordi Amàrita, foto fixa i making of i Karen Cunill, maquillatge.


L’espot es continuarà projectant en nombroses sales dels cinemes Ocine d’arreu de Catalunya per gentilesa del publicista Jaume Pahissa, i ja es pot visionar una versió inèdita, més llarga, al web i a les xarxes socials del Festival.


El FIC-CAT agraeix a Ocine Les Gavarres per haver cedit la sala pel rodatge de l’espot, així com a totes les persones que hi van participar. 

Comparteix: