El FIC-CAT participa en les Jornades d'Educació i Cinema d'AulaMèdia
El FIC-CAT participa en les Jornades d'Educació i Cinema d'AulaMèdia
El FIC-CAT participa en les Jornades d'Educació i Cinema d'AulaMèdia
30/11/2021

La revista digital AulaMèdia va organitzar, durant el cap de setmana passat, les Jornades EDU[cinema] sobre l’educació i el cinema. 

L’objectiu és esdevenir un espai de debat i reflexió, centrat especialment a les aules d’Educació Primària i Secundària, i aportar propostes per a la producció audiovisual com a eina creativa. 


El FIC-CAT, avesat en l’àmbit pedagògic des dels inicis, ha participat en les Jornades mitjançant una ponència a càrrec d’Antonio Barrero, docent i membre del comitè organitzador.  


Durant la seva intervenció, Barrero va exposar la realitat del món audiovisual català, el qual pateix d’una manca d’oferta i de demanda des de fa temps, tot recordant que dels 120 festivals que tenen lloc a tot Catalunya, el FIC-CAT és l’únic que difon i premia els treballs realitzats en llengua catalana.  Altrament, va explicar que el FIC-CAT ha apostat des de sempre per la pedagogia, i mostra d’això en són les diferents xerrades i tallers gratuïts en els quals hi participa el Festival al llarg de l’any, així com la ferma aposta per dues de les categories a concurs: la modalitat Centres Educatius -adreçada a centres d’educació infantil, primària i secundària, on un professor fa tot el seguiment i dels treballs que elaboren els i les alumnes mitjançant la seva participació- i la Jove 48 Hores, adreçada a menors de 35 anys.  


A més a més, totes les produccions que tenen contingut pedagògic es posen a disposició dels centres educatius que ho sol·liciten per al visionat i treball posterior a les aules al llarg del curs.  


Amb aquesta i altres accions, el FIC-CAT vol contribuir a la creació audiovisual a les aules, com a mitjà d’expressió per afavorir la creativitat i el treball en equip, entre altres beneficis.  

Comparteix: