El millor cinema català competirà als Premis Gaudí
El millor cinema català competirà als Premis Gaudí
El millor cinema català competirà als Premis Gaudí
26/01/2022

Un any més, l'Acadèmia del Cinema Català arrenca amb la XIV edició dels Premis Gaudí. Onze de les vint-i-vuit produccions catalanes nominades són en versió original en català. Les guanyadores es donaran a conèixer el dia 6 de març durant la gala.  La nominació d'aquestes obres en llengua catalana signifiquen un pas per donar força i normalitzar el català en el món audiovisual. 


El ventre del mar, amb 12 nominacions, i Sis dies corrents, amb 9, han estat les obres en català més nominades d'aquesta edició dels premis que atorga l'Acadèmia del Cinema Català. 


El ventre del mar, dirigida per Agustí Villaronga, qui també és autor del guió, competeix en la categoria de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor protagonista masculí per a Roger Casamajor, millor direcció de producció per a Bàrbara Ferrer, millor direcció artística per a Susy Gómez, millor muntatge per a Bernat Aragonès, millor música original per a Marcús JGR, millor fotografia per a Josep M. Civit i Blai Tomàs, millor vestuari per a Susy Gómez i Pau Aulí, millors efectes visuals per a Anna Aragonès i millor maquillatge i perruqueria per a Alma Casal. 


Sis dies corrents, de Neus Ballús,  és el segon llargmetratge amb més nominacions i competirà en millor pel·lícula, millor direcció, millor guió per a Ballús i Margarida Melgar, millor protagonista masculí per a Mohamed Mellali, millor direcció de producció per a Bernat Rifé i Goretti Pagès, millor muntatge per a Neus Ballús i Ariadna Ribas, millor actor secundari per a Valero Escolar, millor vestuari per a Alba Costa i millor so per a Amanda Villavieja, Elena Coderch i Albert Manera. 


Altres obres audiovisuals en català que han aconseguit formar part de la llista de nominacions dels Premis Gaudí són Visitant d'Alberto Evangelio, Tros de Pau Calpe Rufat, Balandrau, infern glaçat de Guille Cascante, Berenàveu a les fosques de Sílvia Quer, Frederica Montseny, la dona que parla de Laura Mañá, Tocats pel foc, de Santi Lapeira, pel·lícula que va inaugurar el FIC-CAT 2021, Animal Salvatge de Maria Besora i L'estrany d'Oriol Guanyabens. 


Comparteix: