El FIC-CAT, present a la inauguració dels Premis VOC
El FIC-CAT, present a la inauguració dels Premis VOC
El FIC-CAT, present a la inauguració dels Premis VOC
06/02/2022

El passat 3 de febrer va tenir lloc, a l’auditori Sixto Mir de La Ràpita, la inauguració de la 6ª edició dels Premis i Mostra VOC, organitzat per Òmnium Cultural. A la inauguració, en representació del FIC-CAT, hi van assistir els directors Cris Gambín i Toni Pinel, els quals van poder intercanviar impressions sobre la difícil situació de l’audiovisual català amb el vicepresident en funcions d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta d’Òmnium Terres de l’Ebre, Dolors Roo. 


Fins el 28 de febrer s’han programat més de 100 sessions presencials a una setantena de sales d’arreu dels Països Catalana, tot i que també ofereix projeccions online a través de la plataforma Filmin. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a través de la pàgina del Versió Original Català https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/sessions/


L’edició d’enguany compta amb 12 curtmetratges finalistes, 8 de ficció i 4 documentals, seleccionats d’entre un total de 105. 

Els curts de ficció finalistes són Ella i jo, de Jaume Claret; Elsa, d’Albert Carbó; Fuga, d’Àlex Sardà; Herència, d’Eudald Corominas; Rega’m les plantes, de Jordi Sanz; Sintra III, d’Aitor Echeverría i Ivan Casajús; Sol sol, d’Àlex Arroyo i Tots els dies d’estiu són tristos, d’Estefania Ortiz. 

Els curtmetratges documentals finalistes són Animal Salvatge, de Maria Besora; L’última impressió, de Marta Alonso; Memòria assonant, de Carles Esporrin i Vull ser pastora, de Maria Velasco. 


El Jurat està format per l’actriu Anna Bertran, el productor Tono Folguera, i la cofundadora i codirectora de MODIband Projectes Culturals, Nathalie Modigliani. El lliurament de premis tindrà lloc el 9 de març a Barcelona i comptarà amb una jornada de treball amb tots els finalistes. 

Comparteix: