El cineasta Pere Portabella, doctor ‘honoris causa’ per la UdG
 El cineasta Pere Portabella, doctor ‘honoris causa’ per la UdG
El cineasta Pere Portabella, doctor ‘honoris causa’ per la UdG
31/01/2022

El director i productor cinematogràfic Pere Portabella serà investit doctor ‘honoris causa’ per al UdG el proper 10 de febrer, tot just un dia abans de fer 95 anys. El seu padrí, el catedràtic Àngel Quintana, ha qualificat Portabella de ‘figura de país’ per les seves contribucions artístiques i polítiques. A més de l’acte d’investidura, es contemplen més activitats a Girona i a altres ciutats de la província per commemorar el nomenament. 


Portabella al FIC-CAT 2016 

Pere Portabella va néixer a Figueres l’any 1927. L’any 1959 Portabella va crear la productora Films 59. És un dels més destacats cineastes i amb més presència internacional del cinema català, mantenint una presència rellevant durant més de sis dècades. Des dels anys seixanta ha escrit, dirigit i produït obres cabdals en la nostra cinematografia, unint l’art amb el compromís polític i l’activisme social. 

Per aquests motius, Pere Portabella va rebre el Premi Honorífic al FIC-CAT 2016, edició especial dedicada a la direcció. 

Portabella, qui va agrair el reconeixement, va donar un consell als  joves interessats en el món del cinema: ‘si volen fer cinema perquè creuen que tenen la suficient habilitat, que no trepitgin mai una escola de cinema, on formen professionals per fer produccions estàndard’

Després de l’acte, es va projectar el seu darrer film, el llargmetratge documental ‘Informe General II. El nou rapte d’Europa’.

Comparteix: