L’espai Pantalla Sitges porta "La vampira de Barcelona" al FIC-CAT
 L’espai Pantalla Sitges porta "La vampira de Barcelona" al FIC-CAT
L’espai Pantalla Sitges porta "La vampira de Barcelona" al FIC-CAT
13/06/2021

Dissabte 12 de juny els actes del festival han començat a les 12 del migdia amb la taula rodona “Desmuntant el muntatge”. L’activitat ha estat organitzada en col·laboració amb l’AMMAC, Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya, i ha comptat amb la participació de les muntadores Ana Pfaff i Liana Artigal i els muntadors Sergi Maixenchs i Pau Itarte, tots quatre socis de l'AMMAC. 


La taula rodona, que ha estat moderada per Cris Gambin, s’ha desenvolupat online a través de la plataforma ZOOM i ha tingut una participació de més d’una vintena d’assistents. Durant les 2 hores de durada, s’han tractat temes com la falta de visibilitat de la professió de muntador, les diferents metodologies del muntatge, la relació amb els directors i directores, de futurs projectes i d’anècdotes entre altres. Des de l’AMMAC s’han mostrat agraïts amb el festival per dedicar la 13a edició al muntatge. 


Per la tarda s’ha reprès l’activitat al Pavelló municipal de Roda de Berà amb l’espai Pantalla Sitges. El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el FIC-CAT mantenen una col·laboració, per sisè any consecutiu, amb què permet difondre i posar de manifest la importància que té el cinema fantàstic dins l’audiovisual català i, d’aquesta manera, contribuir a la seva visibilitat. 


La pel·lícula escollida per a l’edició d’enguany ha estat ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, guanyadora del Gran Premi del Públic a la darrera edició del Festival de Sitges. L’espai ha estat presentat per Àngel Sala, director del Festival de Sitges, qui ha destacat del llargmetratge com Danés ens endinsa en una Barcelona del segle de principis del segle XX fascinant amb el toc teatral que el caracteritza.


A continuació ha tingut lloc la presentació de la coproducció de Brutal Media, Filmax i TV3 LA VAMPIRA DE BARCELONA que ha comptat amb la participació del director Lluís Danés, del productor Raimon Masllorens i del muntador Dani Arregui. El llargmetratge, que es projecta al FIC-CAT fora de competició, és un thriller de ficció històric inspirat en la història d’Enriqueta Martí, coneguda com “la vampira del Raval”.


Abans de la projecció del llargmetratge, s’ha estrenat una producció audiovisual per a la recuperació del turisme a Roda de Berà, realitzat per l’Ajuntament del municipi. El vídeo fa un passeig per moltes de les zones emblemàtiques de Roda de Berà i convida l’espectador a tornar-hi.


En finalitzar la projecció de “La vampira de Barcelona”, el director Lluís Danés, el productor Raimon Masllorens i el muntador Dani Arregui, han mantingut un col·loqui amb el públic assistent.


Totes les fotografies del dissabte 12 de juny a: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4391044154263629&type=3


Comparteix: