El FIC-CAT posa punt final a la tretzena edició amb la gala de cloenda
El FIC-CAT posa punt final a la tretzena edició amb la gala de cloenda
El FIC-CAT posa punt final a la tretzena edició amb la gala de cloenda
14/06/2021

El llargmetratge ‘La innocència’, de Lucia Alemany, guanya el Premi al Millor llargmetratge, el Premi de la Crítica i el Premi al millor Muntatge. 


El FIC-CAT ha posat punt final a la tretzena edició aquest diumenge, 13 de juny, després de 9 dies intensos de Festival. La lluïda gala de cloenda, conduïda pels Capdevila, un llinatge de vedettes catalanes, ha lliurat un total de 10 premis. 


L’acte s’ha iniciat amb els parlaments d’Antonio Barrero, director del Festival; de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà i d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, qui ha vingut en representació de la Consellera de Cultura. Tant l’alcalde com la directora han lloat la tasca que realitza el Festival en quan a difusió de les produccions audiovisuals realitzades al nostre país, sent un referent dels Festivals cinematogràfics que es realitzen a Catalunya. 


El Pavelló Poliesportiu Municipal, seu d’aquesta edició, ha acollit nombrosos espectadors gràcies a la seva capacitat, ja que l’espai permetia mantenir les distàncies de seguretat recomanades a causa de la pandèmia.


El primer premi ha estat per a la categoria Jove 48 Hores, la categoria més fresca i espontània del FIC-CAT. El Jurat, format pels actors Guim Puig i Jordi Martí, l’actriu Abril Garcia i la muntadora Marina Agelet, han atorgat el guardó al treball 'Reminiscència', de Maria Sancha, el qual competia amb altres 25 de la seva categoria. 


El Premi a la millor producció d’un Centre Educatiu ha estat per ‘Directed by’, dels alumnes de primària de l’escola Piaget de Barcelona, dirigit per Gonçal Perales. El Jurat d’aquesta categoria, format pels alumnes de secundària Ursina Brunner, Pau Gracià, Mireia Folch i Gabriel Vera, ha estat l’encarregat d’atorgar-lo.


El Premi de la Crítica, del qual el Jurat estava format per Pere Vall, Esteve Soler, Jordi Picatoste i Alice Tapiol, persones de l’àmbit del periodisme, ha estat per ‘La innocència’, de Lucía Alemany. La productora Belén Sánchez ha sigut l’encarregada de recollir el guardó. Els integrants del Jurat també han volgut fer una menció al curtmetratge Ca Nostra, de Laia Foguet. 


La millor producció de les Comarques Tarragonines ha sigut pel curtmetratge ‘Preludi’, d’Adrià Güxens. Ricard Balada, membre del Jurat de la Selecció Oficial ha estat l’encarregat de lliurar-lo.


El músic tarragoní Joan Reig ha estat l'encarregat d'anunciar el premi al millor Videoclip per a ‘Univers’, realitzat per Marc Sellerés. 


El curtmetratge La Mugre’, de Berta Galvany i Pau Bösch, s’ha endut el premi de la seva categoria, i ha estat lliurat per l'actor Scott Cleverdon.


El Premi al millor documental l’ha guanyat la producció 'Catalunya Nord, la llengua enyorada', d’Eugeni Casanova i David Valls Casanova ha rebut el premi de mans del productor Josep Maria Aragonès, membre del Jurat de la Selecció Oficial. 


El Jurat ha fet una Menció especial al treball ‘Marees ocultes’, de Mònica Cambra, "per ser una proposta senzilla i concreta i, alhora, posar de manifest una gran problemàtica actual a partir d’observar la transformació d'un ofici tan antic com el de la pesca”. L’actor Sergio Caballero els hi ha donat el trofeu. 


Juliana Montañés, muntadora del llarmetratge ‘La innocència’, s’ha endut el Premi al millor muntatge, atorgat per la muntadora i membre del Jurat Anna Pfaff. 


La innocència’ també s’ha endut el premi més valuós del Festival, el Premi al millor llargmetratge. L’actriu Assumpta Serna, qui ha format part del Jurat, ha estat l’encarregada de lliurar el premi a la productora Belén Sánchez. 


Per finalitzar, el públic assistent a les diferents projeccions, a través dels seus vots, ha atorgat el premi del públic al llargmetratge ‘La dona il·legal’, de Ramon Térmens. Laia Aubia, directora de l’Acadèmia del Cinema Català, ha sigut qui li ha lliurat el guardó. 


La gala s’ha caracteritzat per la reivindicació que ha fet la gent jove que ha recollit premis, els quals han fet una crida a que se’ls hi facilitin més recursos i oportunitats per a dur a terme els seus projectes. 


Totes les fotografies de la cloenda a: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4393736227327755&type=3

Comparteix: