Reconeixement a Pahissa i "Coses a fer abans de morir" al FIC-CAT
Reconeixement a Pahissa i "Coses a fer abans de morir" al FIC-CAT
Reconeixement a Pahissa i "Coses a fer abans de morir" al FIC-CAT
12/06/2021

Divendres 11 de juny el Pavelló municipal de Roda de Berà ha acollit un 7è dia del FIC-CAT 2021 conformat pel reconeixement al publicista Jaume Pahissa i la presentació i projecció del llargmetratge de Cristina Fernández i Miguel Llorens “Coses a fer abans de morir”.


L’acte, presentat per Sònia Camí, s’ha iniciat amb la projecció d’un vídeo muntatge amb el què es mostra la vinculació de Jaume Pahissa amb el FIC-CAT i el suport que aquest ha proporcionat des de la primera edició, al 2008, amb la col·laboració de la família Agustí de la cadena OCine. Pahissa, persona compromesa amb la llengua i la cultura del país, continua donant suport a múltiples activitats culturals de Catalunya i als artistes que els lideren. És un referent del món audiovisual amb una llarga trajectòria de centenars d’espots i campanyes publicitàries en pantalla a cinemes de tot Catalunya. 


El FIC-CAT ha lliurat el seu reconeixement a Jaume Pahissa, qui s’ha mostrat molt agraït amb el Festival per l’homenatge rebut. El publicista ha afirmat que si bé és cert que el cinema català està molt “tocat”, això és un fet que ja ha succeït dècades anteriors i sempre ha patit dificultats. Per tot això, Pahissa destaca el paper del FIC-CAT com important i l’assenyala com a peça fonamental per donar una empenta a la cultura cinematogràfica en català.


A continuació, ha tingut lloc la presentació de la producció de The Fly Hunter i À Punt Mèdia COSES A FER ABANS DE MORIR, l’òpera prima Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens. Per presentar el llargmetratge de la Selecció Oficial, bona part de l’equip tècnic i artístic s’han desplaçat des de València fins a Roda de Berà. S’ha comptat amb la presència  la directora i el director del film, els actors Sergio Caballero, Àngel Fígols, Manuel Maestro i Oriol Tarrasón, les actrius Mireia Pérez, Vanessa Cano i María Almudéver, i la productora Lorena Torres


Aquesta comèdia i drama alhora, mostra la història d’un grup d'amics, que estan a la trentena, i que es veuen colpejats per la mort de Sam, el més jove de tots ells. Després del funeral hauran de complir la seva última voluntat: un peculiar joc que posarà sobre la taula pors, desitjos, prejudicis i secrets ocults.


En finalitzar la projecció, l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula va realitzar un interessant col·loqui amb el públic assistent


Coses a fer abans de morir està disponible per visualitzar-se online a la plataforma FILMIN.


Totes les imatges del divendres 11 de juny a: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4388322581202453&type=3

Comparteix: